Ätstörning

Befrielse och förvandling

Jonathan hade det kämpigt i sitt liv på många sätt, men Gud grep in när han vände sig till Honom.

Vid en tidig ålder i Jonathans liv hade han ett möte med Jesus. Han hade haft en mardröm och vaknade sedan upp gråtandes. Jonathan fick se en man stå i hans rum. Jonathan berättar:
– Hela han strålar och han kollar på mig och säger Jonathan du behöver inte vara rädd.

Jonathan säger att efter det har han aldrig tvivlat på Gud. Han fick veta att hans mamma hade bett att Jesus skulle säga till Jonathan att han inte behövde vara rädd.

Gick sin egen väg

I tonåren så vände han Gud ryggen och började gå sin egen väg. I skolan började han bråka, Jonathan hade problem med datorspel, ångest och att sova, som han tog medicin för. Han kämpade med ätstörningar och han växte inte som han skulle.

Vändpunkten

När Jonathan var 16 år började han följa med sin pappa till kyrkan. Han fick se hur människor tillbad Gud med ett genuint och äkta hjärta. Han märkte av en glädje i deras liv som han inte hade sett förut.
Guds ande berörde Jonathan och han bröt ihop och efter det fick han en längtan efter mer av Gud. Han började läsa bibeln på kvällarna och fick uppleva frid. Alla sömnproblem och mardrömmar försvann, hans ätstörningar försvann också. Jonathan kunde börja äta normalt vilket gjorde att han började växa vanligt igen.

När han läste bibeln och kom till evangelierna och fick läsa om hur Jesus hade gett sitt liv för hans synder så upplevde Jonathan det på ett personligt sätt.
– Och jag bara bad Jesus förvandla mitt liv, sätta mig fri från mina mediciner och förlåta mig mina synder.

Jonathan började därefter se hur han gick ifrån att vara en hatisk person till att bli en som förlåter och älskar människor.

Jonathan berättar om förvandlingen som skedde när Jesus kom in i hans liv. Jesus vill förvandla ditt liv med. Vänd dig till Honom. Han väntar och längtar efter dig.