Stories

Kvällen som Gud ville visa vad sann glädje är

Jonathan är uppvuxen i en kristen familj och har alltid trott på Gud, aldrig egentligen tvivlat på om Gud finns. Precis som många andra ungdomar i kyrkan har Jonathan vänner som inte går dit. Han hade vänner som festade mycket, vilket fick honom att bli kluven eftersom att han själv inte var med. Det verkade så roligt men han visste också hur fel det var.

– När jag var 16 år började jag tycka att det var jättetråkigt att gå i kyrkan. Många polare festade och jag tyckte att det verkade som om de hade så roligt. Jag ville festa också festa.

Inom sig visste Jonathan att det var fel att festa för mycket och han hade en påtaglig kamp inom sig om han skulle välja det som kändes rätt eller det som var kul.

En kväll i kyrkan kom en äldre dam fram till Jonathan och sade att hon hade ett ord från Gud till honom. Den äldre damen visste inte alls var Jonathan kände eller vad han gick igenom i sitt liv vid just det tillfället men hon talade till honom och han lyssnade.

– Du tycker att dina vänner har så kul, men ikväll vill Gud visa dig vad sann glädje är, sa damen.

Jonathan berättar hur han kände att en sån glädje och kärlek fyllde honom. Han förstod att den glädjen som han då fick känna inte är en glädje som vi bara kan känna på läger eller konferenser, utan hela tiden. Det är någonting vi kan få vakna upp med och leva med vaje dag. Hur många människor det än finns på jorden så kände Jonathan att just den där kvällen – då såg Gud honom och visste precis vad han bar på och tänkte. Samma kväll som Jonathan fick höra orden från den äldre damen bestämde han sig för att ge allt för Gud.