Tro

”Det var det bästa tillfället i hela mitt liv”

Simon upplevde tidigt i livet en längtan efter något mer. Efter tre år av sökande fick han äntligen tag på Gud – hemma en kväll i sitt egna rum!

Simon, 17 år från Jönköping, pluggar Natur på Erik Dahlsbergsgymnasiet. Tidigt kände han en saknad i livet. En saknad efter något mer. Han ville hitta en mening varför vi finns till och vem som ligger bakom allt.
– Det var en känsla av enorm ledsamhet över att alla mina mål, idéer och arbete var totalt meningslöst. Livet kändes bara som en transportsträcka inför döden, utan något egentligt existensberättigande.

Simon växte upp i en familj där ingen trodde på Gud, men trots det bestämde han sig för att konfirmera sig. Kanske mest för resan till Paris och konfirmationspresenterna, tillägger han. En bit in i konfirmationen upptäckte han en vag känsla inom sig som pekade på Guds existens.
– En vag känsla av att han kanske finns där bakom hörnet om jag bara är där och letar lite till, berättar Simon.

Under de tre kommande åren letade Simon efter Gud. En sen kväll i sitt rum händer något som förändrar allt. Gud bevisar sin existens och allt sökande har nått sitt slut. Gud bevisar sin kärlek till Simon på ett fantastiskt sätt.
– Den 9 februari 2017 satt jag ensam på mitt rum med persiennerna neddragna, helt mörkt. Så tittade jag på Bethel Musics låt Take Courage, min favoritlåt och jag kände hur all den här stressen, all den här ångesten, all den här ledsamheten, den bara försvann.

Simon beskriver upplevelsen som en övernaturlig värme i hjärtat som spred sig vidare ut i hela kroppen.
– Det kändes som att hela kroppen glödde, utan att göra ont.
Simon insåg att denna värme var för fantastisk för att vara något annat än Guds närvaro. Han blev euforisk och enormt lättad. Känslan var så stark att han grät glädjetårar i nästan en timme. Simon hade sökt efter Gud i åratal och blev så ofantligt lättad av att känna av att han verkligen fanns på riktigt och inte var skapad av hans fantasi.

Simon berättar att han verkligen kände hur han fick en närmre kontakt med Gud den kvällen. En sådan kontakt hade han aldrig haft förut.
– Det var det bästa tillfället i hela mitt liv! säger Simon.

Sen dess har Simon känt av Guds närvaro nästan varje dag. Han berättar att livet inte alltid är på topp, att det går upp och ner, men att han vet att Gud är med honom varje dag.
– Att söka Gud är det bästa beslut jag någonsin har gjort för ingenting kan ens jämföras med glädjen i att ha en levande relation med honom.