Depression

”Det var något nytt som hände inom mig”

Jag har varit deprimerad och haft panikattacker sen jag var 13 år gammal, men våren 2018 fick jag uppleva Guds kärlek djupare än vad jag någonsin har gjort. Jag har haft en tro i flera år, men det var något nytt som hände inom mig. 

Jag har alltid känt att jag har haft ett kaos inom mig, vilket har lett till att jag har haft en kropp som inte orkat. Min vardag blev präglad av svimningar och yrsel så fort jag vände på huvudet. På grund av stressen och pressen jag känt runt omkring mig blev jag inlagd på sjukhus med en nedsatt funktion på flera av mina organ. Min kropp orkade helt enkelt inte. 

En dag hade jag missat tåget och gick och bara hängde med Gud. Jag gick upp på en bro och vinden grep tag kring mig. När jag står där i stormen och blickade ut över Vättern så pratade jag med Gud och sa ”Jag vet att du finns här, det spelar ingen roll vad som har hänt, för jag vet att du alltid varit där för mig ändå. Även om jag ibland inte känt det.” Och där, i stormen, så hör jag en röst säga ”Andas, jag ska stilla stormen inom dig.”, i det ögonblicket så tystas mitt inre som tidigare skrikigt och jag fick uppleva en frid jag inte trodde fanns. Jag fick verkligen känna hur mycket Gud älskar mig, något jag tidigare inte förstått. 

Nu känner jag ett sånt lugn och en frid inför framtiden, med en ny tillit till att Gud alltid finns där och står vid min sida.