Tro

En längtan som fick svar

När Evelina var liten kände hon inom sig att det måste finnas något större, bortom vår synliga värld. En längtan efter Gud rörde sig i hennes hjärta, och hon kunde inte förklara varför.

– Jag tror att Gud lade en gnista av honom i mig redan när jag låg i vår mammas mage. Så jag tror att han har kallat på mig länge för han ville att jag skulle komma närmre och bygga en relation med honom, beskriver Evelina.

När Evelina var 14 år började hon på riktigt “leta” efter Gud utifrån den längtan som fanns i hennes inre. Hon visste inte så mycket om Honom – bara att Han är en kärleksfull Gud som älskar alla oavsett kön och etnicitet. En vän tog med henne till kyrkan där det fanns folk som hade en levande relation med Gud. Detta visade sig bli väldigt viktigt för Evelina.

– Det öppnade mitt hjärta för en djupare och bredare relation med Gud. Jag upptäckte nya saker med Gud som jag inte visste fanns förut!

När Evelina nu ser tillbaka på sitt sökande kan hon tydligt se hur Gud varit med i varje steg. En process som började som en gnista i hennes inre, brinner nu som en eld.

Evelina beskriver livet med Jesus med stor passion:

– Livet med Jesus ÄR BÄST! Jag har haft perioder som varit väldigt mörka och jobbiga. Det enda som tagit mig därifrån är Jesu ljus. Hans oändliga kärlek förändrar allt! Jesus är ALLTID med oss, men i våra jobbigaste och mörkaste stunder kommer han ännu närmre oss och stöttar, ger oss kraft, bygger upp oss, läker våra sår och älskar oss oavsett! Att ha en förebild som honom är oslagbart!

Evelina har inte en kristen bakgrund, men fick lära känna Gud för några år sedan och har aldrig ångrat att hon vågade komma med till kyrkan och få en relation till Gud!