Tro

Ett bultande hjärta

Elin, 17 år från Bankeryd, fick en sen kväll hemma en relation med Gud – något som hon aldrig ångrar. ”Jag längtar efter att ännu mer höra Guds röst”.

Det bultade i hjärtat det barnmötet, men Elin vågade inte. Vad skulle andra tycka? En kompis satt bredvid henne som inte gick fram till förbön, men Elin vågade inte, fast hon verkligen ville. Det var på ett möte på en konferens som Elin ville ta ett offentligt beslut att följa Jesus. Hon kände inom sig att Gud drog henne till sig.

Senare på kvällen när Elin kom hem berättade hon hemma att hon verkligen ville lära känna Jesus. Hon berättade för sin mamma att hon inte vågade gå fram för förbön. Mamma bad därför en kort bön tillsammans med Elin och hon kände hur Gud flyttade in i hennes hjärta.

Några år senare döpte sig Elin. Tankar om dopet hade följt henne ett tag. Hon läste om dopet och till och med drömde om dopet.

– För mig betyder dopet att jag får begrava det gamla och uppstå tillsammans med Jesus och bli pånyttfödd. Dopet visar att tron på Jesus är på riktigt för mig!

Elin berättar om den relation hon har med Gud.

– Jag älskar att hänga i kyrkan och lära mig mer om Bibeln och komma närmre Gud. Han är den som jag alltid kan vända mig till, som alltid finns vid min sida och som har lovat att alltid vara med! Jag längtar efter att ännu mer i vardagen höra Guds röst och berätta för andra människor om Jesus. Jesus dog för mig trots alla mina fel och brister. Han älskar mig för den jag är, inte för vad jag gör, såå gött att få vila i det!

Sen den bönen med mamma har Elin levt i relation med Gud. Det är något som hon aldrig någonsin kommer att ångra.