Depression

Ett möte med Guds kärlek satte Philip fri

Philip, 25 år från Jönköping hamnade redan som barn i ett djupt mörker. Men en kväll förändrades allt när Gud mötte honom.

När Philip var sex år kom det in en demon i hans rum och han blev besatt av den. Han fylldes av stor fruktan. Från den dagen förändrades hans liv. Demonen förvrängde hans sinne och gjorde så att han inte alltid kunde tänka klart. Relationerna i Philips liv började gå dåligt, han blev mobbad i skolan och allt blev bara värre

Philip började även ta droger och dricka alkohol som ledde till missbruk. Efter gymnasiet började han umgås med kriminella. Philip tog ett par överdoser och han var nära att dö flera gånger.
-Det är bara Guds nåd att jag lever, säger han.

Philip väntade på Gud

En dag när Philip var i soffan så fick han ett möte med Guds kärlek som förvandlade hans liv. Han väntade på Gud och släppte all prestation och strävan. Philip kände att Gud kom, att Gud fyllde hans själ med hans kärlek. Philip upplevde hur Gud började tala till honom personligen. Om hur mycket Han älskade honom, att han var hans barn.

I mötet med Gud så beskriver Philip som att han bara smälte, han började gråta i förkrosselse men också i glädje för att han kände sig fri. Han upplevde Guds starka kärlek och hur alla andemakter som hade funnits genom åren bara föll av. Han berättar om hur han fick komma in i en frid och frihet som han aldrig hade känt tidigare. Den obeskrivliga glädjen gick inte att jämföra med något annat berättar Philip.
-Utan nu visste jag att jag är helt fri och det finns inga ord att förklara det med, säger han.

Han började leva radikalt för Gud

Philip berättar att det först var när Gud mötte honom med sin kärlek som han kunde börja blomma ut och komma i en djupare intimitet med Gud än förut.

-Jag är ett med Guds hjärta, säger Philip. Det är något han växer i och något som är mycket större än vad vi förstår enligt Philip. Han kan idag leva radikalt och helhjärtat för Gud. Philip säger att Gud är syftet med hans liv.
-Jag hade varit med om så mycket i mitt liv att Gud var det enda som fanns kvar

Philip mötte Guds kärlek när han släppte all strävan och prestation, det förvandlade hans liv.
Har du någon gång kommit till Gud utan prestation?
Han vill möta dig där du är och som du är.