Depression

I ett ögonblick tog Jesus bort allt det jobbiga och kom med frid

Gymnasietiden var tuffa år för Alma, och speciellt det andra året. Terminerna kantades utav prestationsångest och mycket stress vilket ledde till turbulens i hennes liv. Mycket känslor, oro och ångest tog över.

Alma är uppvuxen i en kristen familj och har alltid haft en stark tro på Gud. Kyrkan har varit en naturlig del av hennes liv. När hon började gymnasiet ökande pressen från omgivningen och skolan ställde höga krav vilket gjorde Alma stressad. Hon fick panikångestatacker och blev deprimerad. Endel dagar var det så tufft att hon inte ens ville lämna sitt sovrum. Alma kände inte längre samma glädje för saker som hon tidigare hade tyckt var roliga att göra.

Alma bad till Gud om hjälp

Under ett lovsångsmöte på en nyårskonferens bestämde hon sig för att det fick vara nog. Om hon skulle orka återvända till skolan behövde hon hjälp. Alma ropade till Gud.

– Hjälp mig, jag vet inte hur jag ska ta mig ur det här. jag orkar inte längre.

I samma sekund som hon bad de orden till Gud kom en frid och sköljde över henne. Alma beskriver det som en frid som inte går att beskriva eller förklara med ord från den här världen om hur det kändes.

I en bildlig liknelse berättar Alma att det var som om en tung ryggsäck fylld med stenar som hon burit på länge bara lyftes av hennes axlar och hon blev lättad.

– Jag kunde äntligen andas igen. det var en frid som verkligen inte går att förklara.

När känslorna kommer igen vet Alma vart hon ska vända sig

Samhället ställer fortfarande höga krav och det är inget fel på att vara orolig eller stressad, men varje gång som Alma känner de negativa känslorna igen kan hon bara gå tillbaka till den platsen där hon blev fri från ångesten innan. Nu vet hon att det bara är hos jesus som hon kan få frid igen. Det är där hos Jesus som hon finner sitt lugn.

Jesus tog bort allt det jobbiga på ett ögonblick och kom istället med frid. En hel ström av frid sköljde över Alma och gjorde henne så lätt så att det kändes om att hon nästan svävade. Det ögonblicket av lättnad förändrade Almas liv föralltid.

Bär du på något tungt som du behöver lämna över till Gud? 
Våga be för det och berätta i din bön hur du känner.