Utmattning

En vän hörde av sig till Josefine för att hon upplevde från Gud att extra uppmuntran behövdes

Ibland känns livet tungt och tiden för att hinna med allt som vi vill finns inte riktigt till. Även om vi fyller vardagen med bra och roliga saker kan pressen och stressen över att behöva prestera bli jobbig och svår att hantera. Vi lever i ett samhälle med mycket drömmar och mål och ingen vill känna sig otillräcklig. Ibland behöver vi stanna upp och tänka på att livet förhoppningsvis är långt och sprida ut alla aktiviteter och händelser över längre perioder istället för att göra allt samtidigt.

Josefine och hennes man hade påbörjat en renovering på sitt hus, men som för så många andra som bygger om går planerarna inte alltid som tänkt. För Josefine och hennes man tog orken slut och de såg inte att de skulle klara av att bli färdiga med sitt hus. Utöver renoveringen som släpade drev de ett företag som de verkligen ville se växa. I huset och familjen fanns också två små barn som  självklart tog en stor del av deras tid. Tillsammans blev stressen av alla projekt för mycket och Josefine och hennes man blev utbrända. Kraften och energin bara försvann och de klarade inte av vardagen.

– Jag befann mig i en situation där jag behövde mer kraft än vad jag kände att jag verkligen hade, berättar Josefine.

En vän till Josefine hörde av sig

Mitt i den hopplösa och mörka perioden av utmattning hörde en vän av sig till Josefine. En vän som Josefine inte hade träffat på ett tag. Vännen hade upplevt av Gud att Josefine behövde lite extra uppmuntran. Josefine hade varit sjukskriven en längre period men omgivningen visste inte vilken påverkan det verkligen hade på henne. Bara att vännen hörde av sig och frågade om läget var en uppmuntran för henne.

Vännen tog med sig ytterligare en vän samt lunchlådor och åkte till Josefine för att prata och hjälpa till med barnen. Tillsammans bad de för Josefine och delade med sig av bibelord som de fått till sig. Ord som vännerna upplevde att Gud ville säga till Josefine.

– Bibelorden talade verkligen in i min situation, berättar Josefine.

Det var ord som hon kunde komma tillbaka till och fundera på även efter mötet. Uppmuntrande ord gjorde underverk i hennes själ. Efter att Josefines vänner hade gått, gick Josefine själv ut på en promenad. Hon upptäckte att energin som under en period varit borta, nu fanns där igen. Det var en helt annan Josefine som promenerade den dagen. Hon kände att ingenting längre var omöjligt. Det var ett mirakel, som Gud genom hennes vän, hade gjort. Josefine kände att det blev så bra att hon nästan blev rädd för att hennes nyfunna styrka skulle försvinna.

– Jag var rädd att jag skulle vakna upp och att det skulle vara så där tungt och jobbigt igen, men så blev det inte. Styrkan fortsatte att finnas kvar.

Kanske känner du precis som Josefine att någon “dragit ut proppen”, att energin som du hade innan bara runnit ut? Be en bön, tala med Gud om det och förvänta dig ett mirakel.