Tro

Matilda: ”Gud är så himla allsmäktig”

När Matilda fyllde 18 år började hon klubba på en av Stockholms nattklubbar. Hon fick snabbt en tydlig roll och försökte skapa ett namn inom klubbvärlden. Till slut blev hon klubbpromoter för en nystartad klubb i Stockholm. Hon gillade uppmärksamheten och den bekräftelse hon fick men samtidigt kände hon en ilande tomhet på insidan. Matilda försökte med allt: sex, pengar och tillfälliga relationer, men inget verkade fungera.

En kväll träffade Matilda en kille som brottades med liknande tankar och känslor. Han berättade att han hade en syster och en kusin som var med i Södermalmskyrkan. Han var inte kristen men var nyfiken på Gud. Efter samtalet fick Matilda en genuin längtan efter att fylla sig med något annat i livet än det temporära. Matilda besökte därför ett möte i Södermalmskyrkan. På gudstjänsten får hon, till sin förvåning, höra om hennes nya väns radikala frälsning. Den kille som hon bara några dagar tidigare samtalat med.

– Och jag tänkte om det är möjligt för honom så är det möjligt för mig, berättar Matilda.

Dagen efter vaknade Matilda upp med en svår ångest. I förtvivlan försökte hon att tränga bort den, men det gick inte. Till sist vände hon sig till Gud och bad om hjälp.

– Jag frågar Gud: Finns du verkligen så vill jag att du fyller mig. Så vill jag lära känna dig. Jag vill se dig.

Efter bönen kände hon hur Gud fyllde henne med sin kärlek.

– Jag bara känner Hans kärlek skölja över mig. Jag känner den så intim. Jag känner en glädje som jag aldrig har känt tidigare, berättar Matilda.

Den dagen förvandlades Matildas liv. Idag ser hon Gud som en självklarhet och lever i en nära relation med Honom. Hon berättar att Gud ofta talar till henne genom musik och att hon varje dag känner en genuin längtan efter att lära känna Honom mer.

Vad drömmer du om i framtiden? 

– Jag drömmer om mer av Honom. Jag tror att det finns så mycket mer i Gud. Det här är ingenting av vad jag har fått uppleva av Gud. Fast jag har fått uppleva så mycket grejor så tror jag att Gud är så mycket större än vad vi tror. Ibland kan vi begränsa Honom, men det finns så mycket. Det är det som är så fantastiskt. Gud är så himla allsmäktig. Jag drömmer att gå på den här bibelskolan. Det är ena av mina drömmar och nu ska jag göra det. YWAM. Att få gå ut på mission, att få dela evangeliet i olika nationer. Att få lära mig om mer om vem jag är i Gud. Att få lära känna Hans röst ännu mer. Att få lära känna min kallelse väldigt tydligt. Att förstå vad Han vill göra i mitt liv.