Depression

Miguel, tidigare deltagare i Paradise Hotel, gav Gud en ärlig chans

Miguel är från Norge men uppvuxen i Småland, Sverige. För tre år sedan mötte han Jesus och blev frälst. Innan den dagen levde han i ett extremt mörker. Han hade många relationer som inte var bra för honom, drack mycket alkohol och tog droger. Inom sig upplevde han en extrem tomhet. Allt han ville var att bli sedd och få uppmärksamhet. Han ville uppfylla sina behov genom andra människor. För att få bekräftelse och uppmärksamhet deltog han i ett tv-program som heter Paradise hotel. Ju mer bekräftelse och uppmärksamhet han fick, desto större tomrum skapades inom honom. Det blev en hopplöshet som gjorde att han tillslut blev självmordsbenägen. Miguel mådde extremt dåligt och fick psykoser. Han kände att det inte gick att leva längre som han gjorde. I allt det mörka kom en dag Jesus in i Miguels liv. 

Många ungdomar idag drömmer om att bli kända, vara med på tv och få synas. De tror att det måste vara svaret med livet, men Miguel som upplevt allt det menar att det inte alls är så. Han trodde att han skulle bli glad, men istället ledde det till depressioner. Miguel upplevde schizofreni, psykiska besvär och självmordstankar. Det som Miguel trodde var glädje var enbart mörker. Vart han än gick såg han runt omkring sig möjliga vägar att ta sitt liv på. Han kämpade med tankarna och tänkte att kanske är Jesus den rätta vägen ut. Miguel började förstå att de vänner han hade inte umgicks med honom för att de på riktigt brydde sig utan för att han var känd.

Om du är på riktigt får du visa det, för jag orkar inte leva längre

Sommaren 2014 åkte Miguel till en kristen konferens vid namn Frizon i Örebro. Det började med att han tillsammans med en kompis rökte på och försökte ragga på yngre tjejer. Den andra dagen kände de båda kompisarna att det borde ge Gud en chans och se om Han ändå finns på riktigt. De slängde iväg drogerna som de hade med sig och gick på ett bönemöte för att helhjärtat ge Gud en chans. En kvinna bad för Miguel. Tittade honom i ögonen och berättade att hon såg Jesus stå bakom honom. Miguel såg Guds kärlek i hennes ögon. Hon berättade för Miguel att Jesus ville ge honom en stor kram. I den stunden kände han en värme som kom över honom. Hela kroppen började skaka. Guds kraft öste genom Miguels kropp. Han hörde Gud tala till honom; “Miguel jag har en plan för ditt liv, och den planen är inte att du ska ta ditt liv eller må dåligt, utan min plan är att du ska må bra och att du ska känna att du är älskad”. Gud sa att han ville Miguel i fortsättningen skulle möta människor med en glädje som Gud ville ge till honom. I 40 minuter satt Miguel och skakade, han blev överväldigad av Guds kraft och Guds kärlek. Det var så starkt att han ramlade ner i den bedjande kvinnans händer. Guds kraft sköljde genom hela hans kropp.

Miguels liv fick en ny riktning

Från den dagen var Miguel säker på att Gud älskar honom och att Han har en stor plan för hans liv. Livet blev totalt förvandlat. Det som Miguel innan trodde var kärlek och glädje har Gud bevisat att det finns så mycket mer av i Honom. Miguels vänner kunde inte förstå vad som hade hänt. De trodde att det som Miguel upplevt skulle gå över. Sedan Miguel blev kristen har han fått en stor längtan efter att leda lovsång, spela gitarr och sjunga. Han upplever att Gud har gett honom en sångröst som han inte visste om att han hade innan. Nu vill han fortsätta att sprida det hopp han funnit i Jesus.

Miguel berättar om hur viktigt det är att vi lever i en nära relation med Jesus varje dag. Det är någonting som han har fått lära sig på Bethel School of Supernatural Ministry där han befinner sig idag. Vi måste låta Guds ande flöda igenom oss och förnya oss. Vi ska inte bara tro på Gud utan leva nära honom varje dag. Idag kan Miguel se på naturen som finns runt omkring honom och tänka att det är Jesus som har skapat allt det fantastiska. Idag är Miguels ångest helt borta. Det självhat som han utvecklade efter Paradise Hotel är också borta.

Miguel avslutar med att förtydliga att det är tydligt att förvandlingen inte är någonting han skulle ha klarat i egen kraft. Jesus älskar dig och mig jättemycket och Han har stora planer för våra liv.