Depression

Mörker kan bli till ljus när vi vandrar med Gud

När Smilla var 11 år kände hon sig deprimerad. Av flera olika anledningar snurrade mörka tankar runt i hennes huvud. Det var tankar som berättade för henne att hon inte var bra nog som hon var eller tillräckligt duktig för att göra det hon egentligen älskade. Smilla var väldigt kreativ och tycke mycket om att både dansa, måla och sjunga. När hon fyllde 12 år kändes det som att hon tappade kontrollen över sina tankar . Hon fick panikattacker, föll ihop och kunde inte andas. Vid flera tillfällen hände det som inte fick hända och efter en längre tid kände hon att hon inte längre orkade mer. Panikattackerna och allt det mörka gjorde att Smilla blev självmordsbenägen och hon började skada sig själv. Hon bad till Gud om att lidandet skulle ta slut. Hon bad om att få komma till himlen.

I Göteborg fick hon möta Gud

Året därefter beskriver Smilla som en bergochdalbana. Hennes föräldrar delade på sig och under tre års tid hade hon ingen kontakt med sin mamma. I mars 2013 besökte Smilla Hillsong Church i Göteborg och fick ta emot Gud. Hennes panikattacker försvann och hon mådde bättre igen. Smilla försökte lära känna Guds kärlek och hörde Honom säga att Han hade en plan för henne och hennes liv -det gav henne mod och hopp. När Smillas mamma fick cancer fick Smilla en närmare kontakt med Gud och hon kände att Han ville att hon skulle jobba på deras relation.

Hon vågade satsa på sin dröm

Bara 16 år gammal tog Smilla med sig sina saker och flyttade ensam hemifrån till England. Hon flyttade till London där hon kände att hon ville försöka nå sin dröm om att arbeta inom filmindustrin. Hon skapade sig en egen ny vardag med rutiner och vänner. Varje vecka samlade hon mod till sig och tog med sig nya personer till kyrkan i sin nya hemstad. Hon fick se flera ta emot Jesus.

Året som Smilla fyllde 17 år blev hon våldtagen. Hon berättar att det kändes som om ingen förstod vad hon egentligen gick igenom. Hon förstod inte varför Gud ville att hon skulle behöva gå igenom något så tufft. Smillas panikattacker kom tillbaka och hon diagnostiserades med DPTSD (försenad post traumatisk stress dissorder). Diagnosen är någonting som hon lider av än idag och hon tar hjälp för att det ska bli bättre igen. Idag har Smilla hört Gud säga att det verkligen inte alls var hennes fel det som hände. Gud har också sagt att nästa år kommer det att bli en positiv förändring i hennes liv. Smilla känner sig tryggade med de orden och kallar kyrkan för sitt hem. Hon vet att Gud älskar henne och att Han bara står för gott. Det är det som håller henne vid liv.