Depression

”Och så började jag känna i kroppen som att det var strömmar som gick upp och ner”

Nataniel, 22 år berättar om mötet med Gud och miraklet som skedde i hans liv.

När Nataniel var fjorton år kom han till Sverige. Hans mamma hade flyttat till Sverige när han bara var sju år och relationen med hans pappa var inte så nära. Han hade växt upp utan att fått uppleva en nära kärlek. Han kände hur han saknade någonting, en tomhet. Han försökte fylla tomrummet med annat. Han gick från förhållande till förhållande med olika tjejer. Nataniel säger att han alltid hade varit deprimerad men när det tog slut med den sista tjejen så tog det extra hårt. Under ett år så låg han mycket i sängen och grät, han var ute och drack alkohol, festade och slogs mycket. Han testade även droger. Men inget av det fungerade för att fylla tomrummet som fanns. Han var deprimerad, hade självmordstankar och undrade om det fanns mer i livet för honom.

Mötet med en granne
En dag när han gick ner för trappan så träffar han på en granne. Han ifrågasätter Nataniel om allt festande och vad han gör. Grannen ger Nataniel en kristen tidning, som han tar emot. Han gick tillbaka till sin lägenhet och började läsa lite i tidningen. Men sedan slängde han den på golvet och bara tänkte att det var skräp. Livet med ångest och depression fortsatte. Några dagar senare tog han upp tidningen och började läsa igen. Nataniel blev bara mer arg och slängde iväg den igen.

Mötet med Gud
Nataniel gick sedan in i sitt kök. Han kände att något på insidan sa att han skulle sätta på kristen musik. Så han gjorde det. Budskapet i låten talade till honom och Nataniel tänkte att det ändå kanske fanns en Gud. Gud mötte med honom. Han blev fylld av glädje.
-Och så började jag känna i kroppen som att det var strömmar som gick upp och ner, säger Nataniel.

Sen kom tankar om de dåliga grejer han hade gjort tidigare. Men han upplevde att om han skulle säga förlåt till Gud så skulle han också få förlåtelse.
Han bad till Gud och grät och efter så upplevde han hur det kom strömmar igen i hans kropp. Han blev befriad från sin smärta, ångest och depression.
-Och jag har sett ett mirakel i mitt liv och nu försöker jag sprida det vidare med andra så gott jag kan, säger han.

Gud fick fylla tomrummet som fanns i Nataniels liv. Han är den enda som kan tilllfredställa oss på djupet. Kom till Honom, Gud vill möta din längtan.